31 oktober

Litet kollage från sittningen.

31 oktober

Igår var det Halloweensittningen, den blev lyckad! Middag på Villan och sen gick vi till Svenssons(en krog). Dock var min plan för kvällen att vara nykter, bara ta en bärs typ och gå hem tidigt eftersom jag skulle plugga som fan idag. Hade därför inte köpt något att dricka till sittningen, drack Fanta bara. På Svenssons tänkte jag att en öl hade jag ju redan bestämt mig för att jag skulle köpa. När den var slut köpte jag och Helén en varsin till, och kom på att vi skulle ju shotta också! Det är ju kul. Man blir ju inte full på två öl och en shot tänkte jag. När den ölen var slut köpte jag en till för att vara sällskaplig. Efter den blev jag sugen på en cider. När den var slut hade kl blivit 24 och Jens(Rebeccas kille som är på visit) fått sitt studiebidrag. Hon var skyldig mig ungefär 150 spänn, så då tyckte jag att jag skulle ha en drink och en till så var vi kvitt sen. Efter en 4a och en 6a gick vi till Bittens och tog en till bärs. Sen gick jag, Erik, Ida och hennes kompis till Villan och satt och chillade ett tag. Sen när jag kom hem upptäckte jag att klockan var 3.40 och jag var full. Gick ju skitbra att vara nykter och gå hem tidigt.

30 otkober

Inatt kom den välbekanta tentaångesten. Shit! Shit! SHIT! Tenta på måndag, jag har fortfarande inte läst Dewey! Hur faaaaaaan ska det här gååå?!?! Och jag fattar fortfarande inte vad moralfilosofi har att göra med skolans värdegrundsuppdraaag!! Vad faaan ska jag gööraaa! Jag tänker INTE hoppa av och flytta hem igen, nu är mitt liv här! Studentlivet är ju hur kul som helst! Har absolut ingen som helst lust att flytta hem och vara tvungen att börja plugga på SU eller liknande!
Efter den lilla ångeststunden fick jag en nytändning!

Rektorn för Skepptuna skola där jag ska göra min VFU ringde igår, jag ska ha min gamla lärare till handledare. haha. Vääldigt skumt!

Snöade här igårkväll. Och jag har fortfarande inte köpt vinterskor. Parteeeyy!

28 oktober

Denna dag har bjudit på en väldigt blandad kompott. Satt med Jonna och pluggade i biblioteket på förmiddagen och lite efter lunch. Blev färdig med Det ska ni veta! och började läsa Life in Classrooms som handlar om den dolda läroplanen. Jäkligt intressant faktiskt! Står om klassrumsspråket, som faktiskt inte används någon annan stans i samhället, rätt intressant att man aldrig har tänkt på det förut. Som till exempel hela grejen att man blir tuktad redan i ettan att räcka upp handen, alla kommer väl ihåg vilket liv det blev när någon stackare glömde räcka upp handen när han/hon ville säga något i första klass. Det är väl inte så konstigt att eleven missade det, hur ska man kunna veta det. Det är ju inte en teknik som används någon annan stans än i skolan. Eller hela grejen att läraren hänger ut elever som har utmärkt sig, antingen för något bra, eller något dåligt. Aja, detta intresserar väl ingen annan är mig, men jag tycker att det är otroligt spännande! Är något som jag verkligen kommer studera när jag ska ut på VFU om ett par veckor...

För att återgå till min dag. På eftermiddagen när vi satt och pluggade fick jag sjukt ont i huvudet, bara sådär! Slog till helt plötsligt! Gick hem och sov i en halvtimme ungefär, sen var det att bege sig till Villan för PM-möte, klockan var väl vid 18 ungefär, och det var halt på vägen! Det var jag verkligen inte beredd på! Gick som en gammal tant, var så rädd att jag skulle ramla! haha. PM-mötet gick bra. Är Halloweensittningen på torsdag, ser fram emot! Sen kom jag hem och huvudvärken hade äntligen lättat! Har suttit nu och tragglat Life in Classrooms tar lite tid eftersom den är på engelska. Är jobbigt att behöva översätta avsnitt för anteckningarna, men jag lär mig verkligen på det!

Imorgon har jag möte med UTV-instutitionen, vet inte riktigt vad jag har där och göra, men hela styrelsen ska dit, är väl bara att gå dit och se glad ut antar jag.
  Fick reda på igår att jag kommer få 700 för att "jobba" på öppet hus! Är ju helt galet bra! haha. 700 är mycket för en fattig student... Sen kom jag fram till att jag kommer leva väldigt billigt när jag är hemma på VFU:n också, eftersom jag kommer bo hemma och inte behöva handla mat o dy.


Till gamla teatrare: Vi måste bestämma angående den eventuella middagen med hela gänget och Kerstin! Fixa var vi ska vara, och prata med alla osv!

27 oktober

Sov skitkonstigt inatt. Somnade kanske vid tolv- halv ett nån gång, och vaknade sen halv två och var klarvaken! Kunde inte somna om, satte på Sex and the Cityfilmen som var slut vid fyra ungefär, sen somnade jag. Är därför mer död än levande idag, vill inte sova lite nu heller, då kommer jag vakna vid tolv eller nåt och inte kunna sova på hela natten. Lite drygt med tanke på att jag har bara 20 sidor kvar i en bok som jag hade tänkt att jag skulle läsa klart och anteckna ur, så den är helt klar, men jag är för trött för att kunna göra något konstruktivt. Suck.

Helén ringde till Fredrik Sixten, han som är körledare för domkyrkokören, idag. Vi ska komma och provsjunga 10 november, känns kul men lite läskigt. Vet inte riktigt vad han tycker att man ska ta med för sång. Funderar på att ta en jättefin, enkel psalm som heter "Möt mig nu som den jag är". Den är som sagt väldigt enkel men jättefin! Jag antar att han mest vill höra att jag kan sjunga, spelar nog ingen större roll vad jag tar med mig.

Nu ska jag försöka traggla lite läroplansteori :D

Möt mig nu som den jag är,
håll mitt hjärta nära dig,
gör mig till den jag ska bli,
och lev i mig.

26 oktober

Blev inget plugg gjort på Origo igår, vi kom dit och försökte läsa, bokstäverna flöt ihop och allt blev till en gröt. Då tänkte vi att vi skulle beställa pizza och plugga när vi hade ätit, tryckte i oss en halv pizza var, det var sjuuukt mycket fyllning, (höll på att dö efter halva). Sen var vi i paltkoma och kunde inte plugga. Gick hem och tittade på Stjärnor på is istället. Haha.

Idag ska jag och Helén gå och lyssna på en konsert i Domkyrkan, är Domkyrkokören som sjunger, vi ska kolla om vi kan gå med där istället, lär ju vara lite högre nivå där. Sen är det äppelpaj med vaniljsås på fiket. Mums! Har bestämt mig för att vara med i spexet, inte en skådisroll eftersom jag gör så mycket i kåren, blir lite mycket, men det finns ju annat man kan göra. :)

25 oktober

Kära blogg. Igår hade vi rävjakten. Den blev rätt lyckad förutom att vi som anordnade (v-dala) var i skogen i 3,5 timmar och det var kaaallt!. Efter rävjakten traskade vi således till Rosenbäcken där vi bjöd nationerna på korv med bröd. Och sen var det fest. Riktigt trevlig var det. Till slut var det bara några kvar och då var det dags för guitar hero och singstar istället. Aaaand theeen Bittens. Drack en skitgod shot, fick en gratis drink, blev full och vinglade hem.
  Idag ska jag tvätta nu kl. 13 och lägga mig framför teven och sova lite tror jag. Blev väckt i morse igen, får ta och börja ha på ljudlös på natten om det ska vara på detta viset! Jag och Helén bestämde att vi ska köra en Origo ikväll, beställa lite käk och plugga. Rätt mysigt faktiskt.

22 oktober uppdatering

Pluggandet går framåt! Jag och Rebecca sitter på Origo i biblioteket och har skrivit så fingertopparna är ömma! Är nästan klar med skrivuppgiften, är bara en fråga som är så luddig så vi ska diskutera den i studiegruppen imorgon, annars är jag heelt klaar! Så otroligt skönt! Nu ska jga bege mig hemåt och äta lite, sen sova, upp imorgon och plugga ääääännu meeeer!


Märks på skrivsättet att jag är trött?!

22 oktober pluggpluggplugg

Trött man är alltså! Sjukt mycket plugg just nu! Fick reda på igår att vi ska lämna in skrivuppgiften om estetiska lärprocesser på fredag! SUCK! Sen är det tentaplugg samtidigt liksom! Är lite mycket att göra, därför hinner jag inte direkt blogga. Händer inte så mycket spännande saker heller. Det är det vanliga, plugg, arbete med kårstyrelsen och PM, leva studentliv= fika och festa, sova, äta och på allting försöka ha lite egentid! Det är inte lätt att vara student... haha. Det är bara att blicka framåt, snart är det VFU, skitkul att få komma till en skola, och få lite miljöombyte, känna att det finns ett syfte med allting vi läser. Känns som att håglösheten kommer att försvinna.

Jag har dessutom upptäckt att bästa musiken att plugga till är klassiskt! Har knarkat Vivaldi i två dagar och lyssnar på Mozart nu. Låter pretto, men fan, insprationen kommer som ett brev på posten faktiskt! Nu ska jag återgå till Pedagogiska magasinet, vilken tuttvridare!

Säger som Farbror Barbro, Kraaam på er!

19 oktober

Ta fram din mobil och skriv ned namnet på den i telefonboken som ligger som det numret som står här:

17. Felicia skola
21. Helén Bertilsson
24. Ida Kentner
35. Jonna Hansson
36. Kajsa kulturskolan
37. Kajsa Rönnholm
40. Lina Hallenborg
48. Martin PM
54. Oskar Andersson
66. Paulin Nathanelsson
72. Ronny

F: Har du pussat nummer 72?
S: Ja

F: Vilket är ditt bästa minne tillsammans med nummer 36?

S: Ensemblen

F: När ska du träffa nummer 48?
S: På tisdag

F: Är nummer 54 söt?

S: Ja.

F: Vad var ditt första intryck av nummer 35?
S: Öh, kommer inte riktigt ihåg, typ ambitiös brud tror jag.

F: Hur träffade du nummer 17?
S: Nolleveckan

F: Gillar du nummer 21?
S: Jajemensan!

F: Har du träffat nummer 40 den senaste månaden?
S: Jep

F: När såg du nummer 72 sist?
S: Länge sen

F: Har du varit i nummer 66 hus?
S: Nej

F: När är nästa gång du ska träffa nummer 24?
S: Ingen aning.

F: Är du nära vän med nummer 37?
S: Rätt så nära

F: Har du gått på bio med nummer 40?
S: Nee,

F: Skulle du kunna gå ut med nummer 72?
S: Nej, tror inte att jag är så populär där heller...

F: Vad pratar du och nummer 54 oftast om?

S: Venne

F: Känner du nummer 48?

S: Nja, håller väl på och lär känna

F: Skulle du kunna ge nummer 21 en kram?
S: jadå

F: Hur är vänskapen mellan nummer 36 och 54?
S: Obefintlig

F: Hur länge har du känt nummer 35?
S: 1.5 månad typ

F: Har nummer 17 ett förhållande?

S: Yep

F: Har du velat slå 40 i ansiktet?
S: Nej!

F: Hur träffade du nummer 35?
S: Kursare

17 oktober

Idag kom jag äntligen på vad jag ska klä ut mig till på Halloween, Farbror Barbro! är det inte underbart! Hittade (till min förvåning) en velourdress på Ellos, tyvärr är den tvådelad, men ändå! så jävla bra! Hoppas bara att det går att färga velour, den är ju plommonfärgad... Det som behöver inhandlas nu är ett par runda glajjer, en stor tub handkräm och papiljotter.Känns som att det här kommer bli kalasbra!

15 oktober

Är nyss, eller nyss och nyss har varit hemma en timme ungefär haha!, hemkommen efter tacomiddag och möte med V-dala. Mycket trevligt. Allt är bestämt till rävjakten, och vi har koll på Höst5. Känns riktigt bra på den fronten! Fick hem två böcker jag hade beställt på Adlibris idag, kurslitteratur, ser till min fasa och irritation att det är kaffefläckar i en av böckerna! Snacka om dåligt! Ringde kundtjänsten och blev lovad en ny bok. Antagligen är det någon som har returnerat boken och de har inte sett att den är nedkladdad. Jag överdriver inte när jag säger det, vissa sidor satt ihop... Jaja, ny bok är på väg i alla fall.

Idag har jag och Helén beställt biljetter hem för juluppehållet också, vi kom på att vi åker ju samma tåg ända till Uppsala och sen fortsätter hon till Skövde, då kan vi åka tillsammans! Det känns skönt att ha fixat det också. Måste bara beställa biljetter hem till VFU:n också, lite jobbigt att jag inte har fått veta vilken skola jag ska vara på bara. Men eftersom VFU-personerna på universitet vägrar att svara på mejl antar jag att det är klart att jag får komma till Sigtuna i alla fall.


Tack och hej- leverpastej

13 oktober

Har just återvänt till Härnta igen. Resan gick bra och inga missöden skedde. Nu ska jag hem till Jonna och dricka te.

Puss!

12 oktober

Denna helg har jag befunnit mig på hemorten. Skönt som tusan, men jag har inte pluggat något som jag borde ha gjort. Skyller på att jag är på visit! Kom hem i torsdags och gjorde ingenting, umgicks med familjen bara. I fredags var jag och Siri och hälsade på sfg, kul som fan att träffa Kerstin igen! Kvällen tillbringades gick i mysets tecken med Anton. Lördagen tillbringades med Emelie och denna dag har spenderats med familjen. Bra helg helt enkelt! Imorgon bärs det av med blandade känslor till de Norrländska skogarna igen. Men men, jag kommer hem igen om en månad, på lite längre visit då dessutom!
  Det var allt för denna gången. Stay sweet!

12 oktober

2008 har jag hitills hunnit med :


(x) slagit någon riktigt hårt
( ) kallat någon hora/slampa
(x) pissat utomhus
( ) däckat
(x) spytt
( ) knarkat
(x) druckit alkohol
(x) hånglat med någon i motsatt kön
(x) hånglat med någon av samma kön
( ) raggat på främlingar
( ) kysst en främling
(x) gråtit
(x) rökt
( ) rymt hemifrån
(x) bakat
( ) sovit utomhus
( ) åkt bil med fyllon
(x) saknat någon
(x) sjungit
( ) duschat med någon
(x) badat i havet/sjön
( ) fått ig
(x) fått mvg
( ) fjäskat för en lärare
( ) käftat mot en lärare
(x) solat utomhus
( ) solat i solarium
(x) snackat i telefon mer än 2 timmar
( ) fått blommor av någon från motsatta könet
(x) gett någon blommor
( ) sett en död människa
(x) varit på sjukhus

(x) hittat ny musik du gillar
(x) låtit bli att skolka även vid de värsta stunderna
(x) varit deppig
( ) velat dö
(x) varit glad
( ) blivit kär
(x) känt dig sviken
(x) känt att ingen har sett dig
( ) suttit vid datorn mer än du brukar
( ) skrivit en låt
(x) känt som om någon tagit dig förgivet
(x) varit "sjuk"
(x) varit sjuk
(x) dansat
(x) bråkat med dina föräldrar
(x) någon har stött på dig
(x) någon har sagt att du är snygg
(x) gråtit för något som hänt i ditt liv

6 oktober

Vilken mästerkock jag är! Skulle göra cyrrystekt kyckling med bulgur till middag idag. Kycklingen fick typ första gradens brännskador! haha. Gott vare i alla fall.

4 oktober

Igår kväll var det nationskväll, först hade nationerna egna förfester och efter det gick alla till Svenssons som öppnade igen igår efter renovering eller något sånt. Klart kan noteras att alla studenter som har pluggat här ett tag är helt jävla nostaligiska över Svenssons.
  Anyway, kvällen började med att jag simmade i regnet till Rosenbäcken, kom dit och skulle ha V-dala möte innan förfesten, Helén är hemma den här helgen, så jag kände typ inte en käft där, jo Stefan men han satt och grejade inför mötet, Tor jobbade och var på väg. Det  var sjukt pinsamt att sitta där helt tyst, även om man försöker småprata så känns det ändå lite "vafan gör jag här?! skulle ha legat hemma och tittat på Idol istället, jag skämmer ut mig!" ungefär. Sen kom Tor och mötet började, jag blev vice ordf. eller som det heter nu "Stora kranskullan". haha. Men det blir nog bra det där. Efter mötet drack vi lite och umgicks och sedan var det dags att gå till det legendariska Svenssons(som hette nybrokällan förut). Alla(utom jag) gick och yrade om hur nostalgiskt och underbart det är där. Vi kom dit, två medelålders män tafsade på mig, jag ville spy, de hade jättehög och jättedålig musik, och jag är ju inte danstypen. Jag gick på toaletten som saknade papper. Det sög helt enkelt. Slutade med att jag och Erik gick till Bittens istället.

1 oktober

Fraser ur låtar som ploppat upp i mitt huvud de senaste dagarna:
"Nothing is so good it lasts eternally, perfect situations must go wrong"
"Det går åt helvete i alla fall, för om man drömmer om Paris hamnar man på någe' vis likförbannat i Hudiksvall"

Underbart! haha

Karro

Är lite dålig på att skriva men jag är rätt vettig och har åsikter om det mesta ändå.

RSS 2.0