28 januari

Är inte lika arg/galen idag. Har fått det jag ville säga sagt och nu kan jag andas igen. Tack X för eder uppmärksamhet!

Idag fryser jag dock vääldigt mycket, tror att jag börjar bli sjuk. Satt med vantarna på under filmkunskapslektionen! Idag såg vi Smala Sussie, väldigt bra film i mina ögon! Hade inte sett den, skäms. Men som tur var så var jag inte ensam om att ha missat den. Var bara en annan i gruppen som hade sett den.

Känner mig som en tant, jag har på mig nylonknästrumpor, vanliga strumpor + raggisar och fryser ändå som fan! Dessutom har jag en sjal lindad runt mig. Inte bra.

Käkade lunch med några efterlängtade bildare idag, mycket trevligt! Får lite dåligt samvete över att vi inte har setts utanför skolan på jättelänge.

27 januari

Min sinnesställning just nu kan enkelt sumeras med en töntig poplåt från 1999
Vad hade du väntat med livet som varit,
du letade länge utan att se.
Förlåt för min rädsla, förlåt för min godhet

25 januari

Så har ännu en skolvecka tagit slut, utan några speciella händelser egentligen mer än Kerstins moralkaka igår som verkligen sög musten ur mig. När jag tog min promenad hem från bussen igår valde jag vägen över grustaget, där man inte möter någon, så jag kunde släppa ut känslorna. Rent ut sagt så lät jag tårarna spruta medan iPoden gick på nästan högsta volym. Det var så skönt! När man har låtit sig själv gråta och ge utlopp för alla känslor som hoppar och far i kroppen vissa dagar så är det en otrolig utrensning. Sen kan man sväva på moln för att man har bearbetat något gammalt spöke som har hoppat fram och velat skrämma en igen. Om man inte tillåter spöket skrämma en och bearbetar spöket på det sätt som just det spöket behöver bli bearbetat på så växer man några centimeter extra. Så igår var en skön dag när jag ser tillbaka på den. Det är klart att det är jobbigt precis när man kommit igenom någonting, så resten av dagen blir lite låg, men idag känns det bättre och om en vecka kommer det kännas skitbra!

20 januari

Måste plugga idag, men fan, jag orkar inte! haha. Har läst tre sidor och skrivit anteckningar i alla fall. Problemet är att det känns som ett sånt otroligt projekt att sätta sig och lära in allt igen om medeltids-och-renässans-litteraturen. det är över ett år sen vi skulle ha skrivit provet. Dum som man är har jag inte tagit tag i det och skrivit det tidigare. Känns betryggande att veta att jag bara behöver skriva G på det i alla fall. Kommer bli mitt första G på svenskprov någonsin!
Egentligen borde jag sätta mig och plugga lite text också, dvs manus och monologen ur "Ett drömspel" som Pinton gav oss läxa i. Men det blir nog inte så svårt, ska bara göra texten till min egen, hon kräver ju inte direkt samma effort som Kerstin gör. Och det kan ju vara skönt, kanske?

19 januari

Kära dagbok.
Idag skulle jag på bio, men ödet ville annorlunda. Så det blev bara fika i stan,  sen åkte jag hem och bakade en kladdkaka och tittade på West End Star.
Nu ska jag försöka läsa klart Stolthet och fördom tänkte jag.

Tack och hej, leverpastej

15 januari

Idag hade jag tänkt att gå upp ganska tidigt iom att jag var ledig och typ ta en skogsprommis och hinna plugga tex + djupläsa i god tid så jag inte skulle behöva bli stressad över det. Men ödet ville annorluda, vaknade 12.50 och trodde inte att det var sant! Skogsprommisen gick åt helvete, när jag marathonsover sådär blir hela dagen förstörd, jag blir bara ännu mer trött och hängig och hamnar framför datorn istället! Blev lite manusläsning iaf, djupläste den första monologen, men det är svårt när Kerstin har givit oss så lite att gå på. Hon har gett oss alldeles för fria händer. Jag känner att jag inte kan djupläsa ordentligt när jag inte vet hur min roll är. Pratade med Siri och kom fram till att vi måste prata med Kerstin och få veta lite mer hur hon tänker sig att vi ska vara. Blev lite nervös igår när hon sa att vi ska sätta scenerierna innan perioden är slut, alltså om två veckor tror jag. Kul, verkligen för oss som ska vara på scenen hela tiden, speciellt när vi inte vet hur våra karaktärer är. Det är klart att jag har en bild av hur jag vill att min roll ska vara, men Kerstin tycker säkert något helt annat, och hon har ju utslagsrösten eftersom hon är regissören och är allmänt vis. Haha.

Men nu är det nog dags för duschen känner jag.
Klart slut, varulvstjut

12 januari

Idag är en sån dag då man känner sig som skit och vill bara lägga sig under täcket och gråta och skrika. Allt känns bara så otroligt värdelöst.

11 januari

Idag var jag ute i skogen och fotade lite, som inspration till slutproduktionen. Det var så skönt! Har inte varit där på säkert två år eller så, även fast den ligger ett stenkast från huset typ... Det var jättehärligt att känna alla dofter och uppleva alla färger och se det som man fascinerades av som barn. När vi var små sa vi alltid att de stora stenarna som det växer mossa på var trollen som sov. Sen kom jag att tänka på när vi var små, och brukade gå ut i skogen kring första april och titta efter tussilago med pappa, och sen ta hem "skörden" till mamma som väntade med saft och fika. Och sen den otroligt äckliga och övervuxna ån, som inte var äcklig och övervuxen då, som vi alltid brukade slänga ner stenar i. Nu har jag iaf bestämt att jag ska gå ut i den fina skogen oftare!

Lista

Dagens låt: Weakness in Me
Dagens dusch: Ingen än så länge
Dagens frisyr: Platt, uppsatt
Dagens smink: Inget
Dagens händelse: Eh, ja, jag tvättade min sjal som var otroligt smutsig och blev förundrad över färgernas starkhet när den blev ren. hahah
Dagens planer: Dusch, teve, lite dator, böcker
Dagens vill ha: Bättre flås
Dagens saknad: Mormor, klassen
Dagens drog: Apelsin
Dagens tråkigaste: Laga mat till familjen, är så dålig på det. Det är lättare att bara laga mat till sig själv
Dagens finaste: Mitt skrivbord efter rensning
Dagens måste: Fräscha till mig och ta bort madrass och täcke ur rummet
Dagens dricka: Ekologisk skogsbärssaft <3
Dagens köp: Inget
Dagens mat: Köttfärssås och spagetti.
Dagens sjuka: Kronisk trötthet och seghet
Dagens kärlek: Anton,
Dagens mående: Trött.
Dagens roligaste: Festlig bild på ABBA haha

6 januari

Uäääh! Skola på tisdag och jag v i l l v e r k l i g e n i n t e! ! det är fruktansvärt men sant! Jag har haft underbara veckor av diverse slappning, bio, stan, fikor, fest och liknande. Antar att en del av mitt motstånd till att börja skolan är att jag inte har pluggat alls. Mina planer var att plugga massa tyska, svenska samt läsa manus. Lite tyska och svenska blev det igår men inte så mycket som det borde ha blivit. Måste in till Iréne på tisdag och kolla om det finns någon möjlighet att hoppa av tyskan och läsa ngt annat istället. Jag har inte hängt med alls detta läsår. Antagligen kommer hon döda mig långsamt med en rostig morakniv. Haha.
Nu äre nog dags för duschen tror jag och sen öva på mina sångläxor, tre musikallåtar, som helst ska sitta på onsdag. Jaho!

1 januari

Happy new year folks!
Det blev en mysig nyårsafton med gott käk, trevligt sällskap och kanske lite för mycket vin.
Träffade folk som jag inte har träffat på länge - trevligt! Och jag träffade folk som jag har träffat nyligen - lika trevligt!

Karro

Är lite dålig på att skriva men jag är rätt vettig och har åsikter om det mesta ändå.

RSS 2.0