Bohem?

Är ganska uttråkad ikväll och passade på att läsa lite i min blogg vad jag har skrivit. Känns som att jag skriver att jag dricker te HELA tiden! haha jättekonstigt med tanke på att jag dricker kaffe såå mycket oftare, jag framställer mig själv nästan som en riktig bohem ju!

Hej jag heter Karolina och är 18 år. Jag tycker om att dricka rödvin och kedjeröka Lycky Strike samtidigt som jag diskuterar med mina otroligt coola och creddiga indievänner. Vi går alltid ut på Söder, inga undantag. Dagarna spenderar jag med att sitta på café Blå lotus och dricka TE och äta kladdkaka till. Det är riktigt gott.

Tack och hej, leverpastej

Friluftsdag

Idag var det friluftsdag med skolan, så jag och ungefär 250 andra entusiaster begav oss till filuftsområdet Rösjön i Sollentuna och det var KAAAAALLT!! Tittade ut i morse och tänkte "Äh, det är inte så kallt idag, jag behöver ingen jacka". Något jag kort sagt ångrar nu. Jag tog svampplockning som aktivitet. Var ute i kanske 20 minuter i skogen, resten av dagen spenderade jag med att sitta och prata om ingenting, bara för att få tiden att gå. Vi slutade ungefär vid ett och jag är fortfarande iskall, det säger väl ganska mycket om hur kallt det var. Det blåste som tusan. Så nu sitter jag här framför datorn och huttrar. Borde bädda ned mig i sängen med en stor kopp te eller choklad och en god bok istället.

2007-09-19

Trodde att jag var frisk med ack så fel jag hade. Är täppt i näsan igen, och ont i halsen. Skit också. Så, idag blev det ingen skola för mig. Har bara en lektion så jag missar inte så mycket. Tänker åka till Kulturskolan ikväll ändå.

Slutproduktionen

Idag blev jag seriöst riktigt pepp på slutproduktionen. Verkar assoft att spela älva och få syssla rätt mycket med musiken och så. Det känns liksom lite taskigt att ta upp en stor roll när jag ändå inte är sådär jätteintresserad som andra är. Då kan jag lika gärna hålla på mer med det jag tycker är roligt och så. Känns skönt att vi kommer då ha lite större översikt och få ta lite mer ansvar på andra områden istället. Då får jag utöva lite skills på det jag kan bättre än teater också.

Tycker fortfarande att det är synd att vi inte ska ha med hantverkarsällskapet, det hade liksom lättat upp pjäsen, men om jag har fattat rätt så kommer vi älvor göra det istället.

Också bra om vi har en övergripande koll, så kan vi se till att det blir ordning på ljuset och ljudet. Ååååhhh!! ge miiig teaterperioooood nuuuuuuuuuuuu!! hahahaha

Hemma idag

Jaha! nu börjas det! Min första sjukdag på detta läsår. Mutter. Har jääätteont i lungorna hela tiden, värre är det när jag hostar. Snuvig, fast faktiskt inte lika snuvig som igår. Idag har bacillerna koncentrerat sig på halsen och framför allt lungorna. Har inga halstabletter hemma, bara läkerol som är värdelösa, man är ju tvungen att proppa i sig typ fyra stycken för att det ska ge någon effekt, och då kommer man på att det är laxerande, spottar ut alla i papperskorgen och hostar lite till. Mysigt va!

Så idag händer det inte så mycket, låg nyss och kollade på extramaterialet till Så som i himmelen, ett hett tips till alla teaterkollegor, ni kommer att känna igen er! ni andra kan ju också titta på det så får ni se en lightvariant till vad vi utsätts för på teaterlektionerna. Ska ta någonting att käka snart och sedan lägga mig framför teven, det är säkert Oprah! eller något liknande.

18 idag då

Idag fyller jag 18!! Så nu är jag stora damen, får gå på krogen, köpa cigg och öl och grejer. Det har varit en najs födelsedag med ett hrm, oväntat inslag.. eller, ja, så dramatiskt var det inte men överraskande och roligt :)

Tankar och tips i förkyldningstider

Fy fan vad jag mår piss idag. Kan inte andas med näsan, det kliar och retar i halsen, känner mej uppsvälld som en heliumballong. Snorar som få. Känner mig verkligen inte manad att åka till skolan imorrn.

Det vidrigaste jag vet är när folk är jätteförkylda (som jag är nu), åker till skolan i alla fall och sitter och snörvlar och nyser mitt i klassrummet! Nej, jag har inte bacillskräck, men jag tycker att man kan tänka lite på sina medmänniskor, alla kanske inte vill höra när du sitter och snörvlar. Smittrisken är också ett skäl att stanna hemma, visst, det smittar inte lika mycket när förkyldningen har brutit ut, men varför chansa?! Om inte annat kan man väl stanna hemma för sin egen skull. Man presterar ju inte speciellt bra när man är sjuk. Dessutom så ser inte omgivningen en som en hjälte för att man åker till skolan och är sjuk, det är bara korkat. Vafan, stanna hemma några dagar och kurera dig, är det så svårt? Trist, javisst! men bädda ned dig i soffan med en stor kopp te och en chokladkaka och avnjut dagssåporna på teve. Eller så tittar du på film. Tänkte ge några tips vad som fungerar i förkyldningstider i filmväg.

-Amerikansk high schoolfilm, som till exempel 10 orsaker att hata dig. Den är ju underbar, då kan man dessutom passa på att dregla över Heath Ledger som är sjukt snygg i filmen. Moulin Rouge är också sevärd.

-Astrid Lindgren när det är som bäst är också bra. Pippi på rymmen är ett hett tips. Ronja fungerar också.

-Disney är en annan välprövad klassiker. Aladdin är min favorit. Lejonkungen och Mulan är också bra filmer att se när man är sjuk. En liten parantes bara, vill du som jag sjunga med i låtarna och är sjuk, så se till att du är ensam hemma så du inte utsätter någon annan för "skönsången". Då rekommenderar jag istället Pongo och de 101 dalmatinerna, inte så mycket musik i den.

-Sist med inte minst är Beck och Wallander bra filmer att se när man är sjuk. Har sett alla 100 gånger så det krävs ingen större koncentration.

Sådär ja. Ladda videon med ngra sköna VHSklassiker, det är inte lika koolt med DVD.

Sjuuuuk

Hatar att jag är sjuk. Skulle ju se Håkan på Grönan ikväll och sedan bege mig till Södertälje var det tänkt. Nu får jag sitta här hela dagen/kvällen :/ såg verkligen framemot den där konserten som fan! har längtat ända sen jag såg på hemsidan att han skulle spela! Dessutom regnar det. Så skulle jag gå i alla fall skulle jag ligga däckad i en månad säkert. Har skitont i halsen, känns som lungorna ska sprängas när jag hostar + feber. Yi-ha! Känns verkligen som att min födelsedag (onsdag) kommer bli skitkul! Verkligen.

Jobbig dag

Just nu behöver jag någon att krypa upp med i soffan, dricka te och mysa med.

2007-09-03

Hörde idag på radion att MUF vill legallisera hembränning för eget bruk, idioter.

Karro

Är lite dålig på att skriva men jag är rätt vettig och har åsikter om det mesta ändå.

RSS 2.0