28 december

Kära blogg
Idag var jag på field trip till Skärholmen. Sen höll jag på att bränna upp min lugg och ett ögonbryn. Sen köpte jag teaterbiljetter.

Följande dialog kan upplevas som främmande och konstig för de som inte går i 3Bt på Sfg

-Hej jag heter Karolina och jag är teatermissbrukare!
-Hej Karolina!
-Igår var det en hel vecka sedan jag köpte teaterbiljetter/var på teater, men idag köpte jag biljett till en föreställning som spelas 1 augusti (Hedwig and the Angry Inch). Dessutom var jag sugen på att köpa biljetter till Djungelboken också.
Applåder


26 december

Woho! Jag överlevde julafton i år igen! haha.
Bästa julklapparna 2007: utan inbördes ordning
-Plattången (svår att slå)
-10 orsaker att hata dig (favorit-High-school-filmen)
-Harry Potter och halvblodsprinsen (äntligen har jag den på svenska)
-Nya skärmen till datorn
-POTC At Worlds End

Juldagen blev tidig eftersom jag sjöng med kören på julottan. Maud var sjuk så jag fick ta solot på "En stjärna skiner". Det är solo på verserna och kör på refrängerna. Dessutom sjöng jag en vers solo på en annan låt. Sen var det inga fler solon på någon av de andra sångerna, kändes nästan som att det var konsert med mig. Haha. Men det gick skitbra! Fick ganska mycket beröm efteråt av besökare, alla i kören, och prällen, haha. Det var skönt att självförtroendet fick lite reperation efter Lucia. Det är en riktigt häftig känsla att se att alla sträcker på halsarna när man börjar sjunga solo. Och se hur ögonen lyser mot en. Sånt gör verkligen min dag.
  Skulle egentligen ut på kvällen, men Emelie ville inte visa sig in public pga en liten skönhetsmiss som nästan alltid inträffar runt jul. Så jag tittade på Tomten är far till alla barnen istället. Underbar film!

Annandagen har också blivit skön med färd till Sigtuna och fika hos big bro' och nu sitter jag och väntar på att August ska börja. Lyssnar lite på soundtracket till Miss Saigon också. Den är på god väg att bli ny musikalfavorit. Har kommit fram till att det inte är så bra att ta sånglektioner, eller gå teater på Sollentuna fria, jag har blivit så otroligt arbetsskadad. Efter snart sex år av sånglektioner har jag märkt att jag, när jag lyssnar på musik, irriterar mig direkt när sångaren har taskig teknik. Jag känner mig verkligen jättetöntig, men det kan verkligen förstöra en musikupplevelse! Har dessutom på senaste tiden börjat uppskatta sånt som jag tidigare har garvat åt, som musikal, eller klassiskt. Med teatern är det värre, jag blir galen om jag ser en film som alla säger är bra, så är det fullproppat med usla skådisar. Sen är det jobbigt att jag har börjat känna ganska mycket efter några Stadsteaternbesök att jag aldrig mer vill gå på bio! Haha, jag håller på att bli en fullfjättrad kulturtant! Kom på mig själv igår med att jag tittade på Stadsteaterns hemsida efter någon pjäs att se. Jag vågar inte tänka på hur jag kommer vara om sisådär 20 år...

17 december

Idag när vi käkade middag sa min käre far:  -Ja, Karro, på fredag är det din sista julavslutning, hur känns det? Shit tänkte jag då, det är den absolut sista julavslutningen jag kommer gå på (som berör mig alltså) iofs har jag alltid tyckt att julavslutningar är helt totalt onödiga, men ändå! Sen då, i vår. Då kommer det vara jättesentimentalt allting som kommer vara för sista gången, typ sista temadagen på SFG, sista sportlovet, sista påsklovet, sista teaterperioden... Det är så sjukt sorgligt! Jag är så sjukt blödig dessutom, så jag kommer typ böla som fan sista teaterperioden, de sista lektionerna... Är ju fruktansvärt!

Dessutom var det i år sista Luciatåget jag får gå med Kulturskolan, också sorgligt även om det gick piss, imorrn är det sista lektionen jag kommer ha med Hanna innan jullovet också. Seperationen med Kulturskolan kommer verkligen vara jättejobbig! K-skolan har varit en så pass stor del av mitt liv genom hela högstadiet och gymnasiet. Kommer vara skitjobbigt att inte ha sånglektioner med Hanna heller, man blir ju rätt tajta när man har sololektion en gång i veckan á 30 minuter. Uäääh! Jag vill inte slutaa! Jag vill komma till K-skolan minst en gång i veckan och sjunga! Det är inte samma sak att sjunga i kör, jag vill ha Sololektioner med Hanna!

Nu har jag inte tid att vara sentimental längre, Julkalendern börjar! haha. Återkommer med tårar och sentimalitet en annan dag.

16 december

Denna dag har varit väldigt lugn. Jag har bakat lite pepparkakor, slagit in brödernas julklappar och bara degat framför teven med massa tända ljus och varm filt = mys! Egentligen borde jag ha fet-ångest! På torsdag är det meningen att jag ska skriva svenska B-prov som jag har rest på (dvs, jag missade provtillfället som var typ i oktober förra året). Ja, problemet är bara att jag inte har boken hemma :D och jag är ledig imorrn, vilket innebär att jag kommer få hem den på tisdag, vilket innebär att jag har två dagar på mig att lära in allting om medeltids- och renässanslitteraturen! Yi-ha! Det är lika med cirka 80 sidor tror jag, just det! onsdagskvällen faller bort pga körövning som jag absolut inte kan missa! Det är liksom julottan nästa, och jag kan inte sångerna vi ska sjunga och mitt solo sitter inte så bra som det borde... Måste jobba med Brechtarbetet som skall redivisas på tisdag!
   Jag får helt enkelt prata med Ola på tisdag och skjuta upp svenskprovet, igen.

Denna helg har gått i lugnets tecken. Jag var ganska trött i fredags efter alla Luciatågen, det tär mer än man kanske kan tro att gå Luciatågen, särskilt som Lucian, som tärna är det mer av go with the flow, som Lucia är (eller iaf jag) man livrädd att håret ska kletas ned totalt av stearin, eller att något ska gå fel så håret börjar brinna! Haha. Så i fredags gjorde jag ingenting. Låg hemma och tittade på 10 orsaker att hata dig. Igår var jag på julfika hos Emelie, jääättetrevligt! åt massa onyttigheter och träffade folk jag inte sett på länge, och självklart folk som jag ser oftare.

Idag har det inte hänt så mycket. La Familia skulle på julfika hos släktingar i Knivsta, men jag pallade inte. Jag underhöll mig som sagt med lite bak och klappinslagning. Lite sångövningar blev det också, som det alltid blir när jag är ensam. Tur att vi inte har grannar så tätt inpå... haha.

13 december

Sankta Lucia, ljusklara hägring! blablabla...

Luciadagen idag då. Idag har vi gått tre Luciatåg (med Kulturskolan). De gick väl helt okej, bättre än det som vi gick igår, men inte fan har det gått sådär jättebra för min del. Är ju Lucia, till min otroliga förtjusning. För det första är det sjukt jobbigt att ha ljus i håret, jag står och spänner mig som en kärring. För det andra så hatar jag ju att sjunga solo inför folk annars, så det är en riktig jävla pina att sjunga "Nu vaknen och glädjens" solo, dessutom är det tre verser! Jag blir så sjukt nervös att jag skakar, kan ju inte slappna av pga den där jävla kronan på skallen, så då blir det ännu värre, låter som fucking kaninvibrato typ. Blä. Och imorrn är det två Luciatåg till men sen är det i alla fall slut som tur är. Ja, en sak har jag lärt mig, jag ska A L D R I G mer vara Lucia. Okej för att sjunga solo, visst det kan vara lite jobbigt, men ändå okej. Det brukar liksom gå bra, men det är här ju en jävla katastrof!

Okej, visst att man överdriver lite och kanske att andra tycker att det låter bra, men i mina öron låter det illa.

10 december, Grattis farmor och alla Nobelpristagare!

Denna dag har ägnats åt att försöka översätta handlingen i Tolvskillingsoperan till tyska. Och, ja, det har inte gått så bra. Jag fattar inte hur läraren tänker, det är ju alldeles för svår tyska för oss att skriva. Som tur är har jag ju en körkollega som har bott i Tyskland, så lite hjälp kommer jag få, men hon är ju självklart sjuk och kunde inte komma över idag och hjälpa mig. Självklart. Min vanliga tur :D

Idag fyller farmor år, så snart ska vi åka dit och äta tårta. Har egentligen inte tid, borde stanna hemma och plugga, men eftersom jag missade farbrors 60års-dag i lördags för körkonserten så måste jag ju åka.

9 december

Hejsan hoppsan lillebror! det var länge sen här. haha. Nej, jag har inte dött eller något sådant. Uppdateringsbristen har berott på tidsbrist och idétorka.

Ja, vad finns det att berätta egentligen? Var på konsert med kören igår, antagligen det finaste jag har varit på. Fick gåshud upprepade gånger (och jag är inte den som får gåshud hur som helst ska väl tilläggas). Det var Adolf Fredriks sexor och Kungsholmens gymnasiums treor. Så jäävla bra så jag nästan övervägde en sekund att byta dit. Eller rättare sagt, börja om ettan där nästa år. Nån som är med mig? haah. Sen var vi och käkade efteråt på Café Milano, käkade skitgod fiskgryta med massa godsaker i. Sen bar det av hem efter en omtumlande dag. Var berörd ända in i själen av den vackra musiken. Efter det här vill jag aldrig mer sjunga Advent, vi kommer aldrig toppa deras insats...

Alla julklappar är redan inköpta också! Stolt men fattig. Men jag tror att jag har köpt ganska bra grejor i år. Jag är nöjd med mig själv. Just det, ska bara köpa ännu en grej till Anton, men annars är allt klart. Känns skönt att inte behöva tänka på det. Är en liten slutspört i skolan nu, måste skriva Medeltidsprovet til svenskan. Har kvar det sen förra året :| jag och Jessica missade det provet och har inte orkat ta tag i det, och nu kommer det och biter oss i rumpan, lagomt kul, jag kommer inte ihåg någonting, jag menar det! I N G E N T I N G! Men enligt mina beräkningar borde jag inte behöva skriva bättre än G på det, jag har fått VG eller MVG på allt annat i kursen. Så jag är inte jätteorolig. På onsdag har vi arbetsmiljöprov också. Jag har missat två lektioner av fyra, så jag måste plugga som fan imorrn! Måste skriva om Tolvkillingsoperan på tyska också, till projektet som typ ska in nästa vecka... jag har inte börjat, inte så bra kanske.

Karro

Är lite dålig på att skriva men jag är rätt vettig och har åsikter om det mesta ändå.

RSS 2.0